BeN97

Formás, okos, minden érintésemre reagál, és nem a barátNőm, de azért magamévá teszem az N97tem.

Friss topikok

  • gerojudit: Fél éve használom a telefont. Egy dolgot nem tudok a szoftverfrissítés után újraéleszteni. Hátha v... (2010.04.02. 17:03) Első bejegyzés
  • Fandor: jaja, engem is az új fw utáni élet érdekelne, meg a sebesség igazi használat közben, amikor már va... (2009.07.08. 21:10) Szenzitív lélek
  • Fandor: gratulálok a bloghoz, nagyon jó ötlet! most, illetve a következő 3 hónapban gondolkodom telefoncs... (2009.06.26. 16:56) Fotóvideó szakkör - második felvonás

Linkblog

Archívum

Ben Oviba kezd járni

Ben24 2009.06.24. 17:41

Ebben az Oviban nincs semmi gügyögés, hajhúzogatás, vagy csapkodós lepke tologatás, bár játékok azért akadnak szép számmal. A viccet félretéve, az Ovi egy finn szó, mely magyarra fordítva ajtót jelent, és a Nokia ezen az egyfajta digitális nyílászárón keresztül szeretné felfedeztetni a felhasználókkal a különböző érdekes webes szolgáltatásokat. Ezek egyik legfrissebbike az Ovi Store, vagyis az Ovi Áruház. Ez az online bolt a múlt hónapban nyitotta meg virtuális kapuit, és az én kis N97-esem azon első telcsik egyike, melyre már gyárilag fel van telepítve az Ovi Store alkalmazás. Nem meglepő módon alaphelyzetben a szoftver 1.00-ás verziója volt a mobilon, mely az első indításkor gyorsan be is frissítette magát az 1.05-ös kiadásra, én pedig gyorsan szét is néztem az áruházban.

 

 

Aki használta már az ˝almás cég˝ olyannyira sztárolt mobilját, annak vélhetően ismerős az App Store, mely rengeteg jobbnál jobb szoftvert tesz elérhetővé a felhasználók számára. No, valami ilyesmit kell elképzelni Nokia módra, és akkor máris van némi fogalmunk az Ovi Store-ról. Amikor belépek az internetes boltba, egy függőlegesen és vízszintesen egyaránt tagolt, a szemnek kellemes designú kezelőfelület fogad. A felső szekciót vízszintesen lehet görgetni, itt tudom kiválasztani, hogy pontosan mit is szeretnék begyűjteni. Választék van bőven, hiszen alkalmazásokat és játékokat éppúgy le lehet tölteni, mint például audió/videó tartalmakat, vagy a telcsit egyedivé tevő különböző dolgokat (háttérképek, csengőhangok).

 

 

A kijelző lentebbi részén függőlegesen közlekedve mazsolázhatunk az egyes tartalmak között, melyeket sorba lehet tenni frissességük, vagy akár népszerűségük alapján is. Jó hír, hogy a fizetős cuccok mellett rengeteg ingyenes (hajrá!) tartalom is elérhető, és az is beállítható, hogy a menüben csak a fizetős, vagy éppen csak a free dolgok jelenjenek meg. A pénzért begyűjthető tartalmak sem mondhatók drágának a maguk néhány eurós árával – fizetni értük többféleképpen is lehet.

 

 

Az első alkalmazás, amit az Ovi Store-ból töltöttem le, az SMS Preview volt. Ez az alig több mint 350 KB méretű és teljesen ingyenes szoftver megoldja, hogy mostantól ha érkezik egy SMS-em, akkor annak olvasásához ne kelljen bemennem az üzenetek mappába, hanem egyből az alapképernyőn el tudjam olvasni, hogy éppen miért kell hazasietnem, vagy, hogy éppen hol lesz a következő buli a haverokkal. Ha tetszik (vagy éppen ellenkezőleg, a hátunk közepére kívánjuk) a letöltött cucc(ot), akkor arról néhány soros értékelést írhatunk, amivel komoly segítséget nyújthatunk a többi Ovi Store felhasználónak. Most röviden és velősen ennyit erről az Ovi fícsőrről, ha esetleg lesz majd kérdésetek, szívesen állok elébe… J

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ben97.blog.hu/api/trackback/id/tr81206042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sliders 2009.06.24. 22:47:47

Hali!

Lenne egy kérdésem, kicsit el vagyok maradva még, de szeretnék én is N97-et venni. Szóval én még a netről letöltöm majd telepítem a .SIS állományt vagy a java alkalmazást-nál tartok.
Itt is lehet ilyet csinálni, vagy alkalmazást már csak az OVI store-ból lehet venni? Lehet feltelepíteni PC-ről is alkalmazást, játékot?
Ha össze van kötve a teló a PC-vel akkor a telón is lehet böngészni?
OVI storeban vett vagy az ingyenes alkalmazások installáló fájlját lel ehet menteni külön?
Ehhez is lesznek theme-k mint anno volt a régebbi symbianos telókhoz? Esetleg vannak már?

Lehet hülye kérdés de MKV fájlok hd videóinak lejátszásról ne is álmodjak? Mert arra gondoltam, ha megyünk haverokkal nyáron valahova akkor innen küldenénk a jelet TV-re vagy projira és akkor megvan a mozi egyből, nem kell laptop sem?

Ben24 2009.06.25. 11:43:39

@Sliders:

Természetesen nem csak az Ovi Store-ból származó cuccokat lehet rátenni a telcsire, hanem működik a régi iskola is, vagyis amikor PC-ről telepítjük fel az arra alkalmas alkalmazásokat. Internetezni 3G/HSDPA-n, vagy Wi-Fi-n keresztül lehet, ezenkívül pedig a PC-hez modemként is használható az N97. Ja és van rajta egy JoikuSpot szoftver, ami hotspottá varázsolja a telcsit. Ha a telcsin használod az Ovi Store-t, akkor a letöltés után automatikusan települ a szoftver (nem kérdezi meg, hogy hova mentse az állományt), de ha mondjuk PC-n használod, akkor ott hagyományos módon is el tudod menteni a cuccot. A telcsin alapban három Nseries téma van, ami a későbbiekben természetesen bővíthető. MKV HD támogatás a DivX supporthoz hasonlóan hiányzik az N97-ből, vagyis az ilyen videókat mindenképpen át kell konvertálni MP4-be.

sziklaszilárd 2009.06.25. 12:29:57

Ez az Ovi store nem rossz..de érdekelne,hogy kb mennyi alkalmazás érhető itt el?
ez az ovis cucc nem olyan régi,mint az almás verzió.
De azt érzem,hogy simán labdába rúghat mellette.

gurken 2009.06.25. 17:27:09

Nem használtam még ilyet, az almásoké állítólag jó.
Kiváncsi leszek a finnek mit alkottak.

Szerintetek lesz Raikkönen-es téma?:D
süti beállítások módosítása