BeN97

Formás, okos, minden érintésemre reagál, és nem a barátNőm, de azért magamévá teszem az N97tem.

Friss topikok

  • gerojudit: Fél éve használom a telefont. Egy dolgot nem tudok a szoftverfrissítés után újraéleszteni. Hátha v... (2010.04.02. 17:03) Első bejegyzés
  • Fandor: jaja, engem is az új fw utáni élet érdekelne, meg a sebesség igazi használat közben, amikor már va... (2009.07.08. 21:10) Szenzitív lélek
  • Fandor: gratulálok a bloghoz, nagyon jó ötlet! most, illetve a következő 3 hónapban gondolkodom telefoncs... (2009.06.26. 16:56) Fotóvideó szakkör - második felvonás

Linkblog

Archívum

Widget Jones naplója

Ben24 2009.06.16. 17:44

Nyugalom, a cím nem elírás, és ígérem, hogy Renée Zellwegerről sem lesz egyetlen észrevételem sem ebben a bejegyzésben. Van ennél fontosabb dolgom is, mint például az, hogy néhány keresetlen szót ejtsek a Nokia N97-esem kezdőképernyőjéről. Na szóval itt aztán van élet, mondhatni van itt minden, mint a búcsúban! Nyugodtan elfelejthetjük a szokásos ˝háttérképen néhány apró infó˝ felállást, ehelyett ugyanis igazi vizuális információdömpinggel és maximális személyre szabhatósággal kényeztet a telcsi (persze, csak ha úgy akarjuk).

 

 

Az alapkijelző gyakorlatilag hat kisebb szekcióra van bontva, és ezeknek a kis dobozkáknak a tartalmát a felhasználó adhatja meg. És akkor most jönnek a képbe a címben már említett widgetek, amik ugyebár olyan, apró kis alkalmazások, melyek arra hivatottak, hogy egyszerűbbé tegyék életünket. Itt van rögtön például az AccuWeather nevezetű kis widget, melyre elegendő néhány pillantást vetni ahhoz, hogy megtudjam: esernyőt, vagy inkább naptejet ragadjak magamhoz. A widget alaphelyzetben csak a fontosabb információkat közli, de ha rábökök az ujjammal, akkor különböző helyszínekre vonatkozó részletes időjárás előrejelzést, grafikonos adatokat és még műhód képet is biztosít.

 

 

Hasonló kis widgetet kapott a nemrégiben már kitárgyalt Facebook, illetve az elektronikus levelezés is, ezenkívül pedig ki kell emelnem a kedvenc névjegyek alkalmazás fontosságát. Ez utóbbi négy kedvenc kontaktunkat jeleníti meg az alapkijelzőn, akár hívóképpel együtt, innentől kezdve pedig ezeket az emberkéket mind hívásban, mind pedig SMS-ben rendkívül könnyen el tudom érni. Egyébként a kedvenc emberkék a telefonkönyv elejére kerülnek, nevük mellett pedig kis csillag látható.

 

 

 

 

Az ˝Opciók/Tartalom szerkesztése˝ menüpontra bökve tudom módosítani a widgeteket, vagyis itt tudom eltávolítani, illetve másra cserélni őket. Az alapértelmezett widgetek mellett találunk például olyanokat, mint Amazon, AP News, FM-adó, Hi5, Naptár, Slideshow, Zenelejátszó... Ha a tartalom elrejtése opciót választom, akkor bye-bye widgetek, vagyis marad a szokásos fenti információs sáv és persze a háttérkép.

 

 

Ha pedig rányomok a főképernyő offline opcióra akkor megvonom a widgetektől az online táplálékot, így azok nem terhelik tovább a mobil net kontómat, de ettől függetlenül nem üres dobozkákat mutatnak nekem, hanem a legutóbb frissített tartalmat. Mit is mondhatnék még? I love this widgets! :)

 

off topic bejegyzés

Most, hogy már lassan két hete használom az N97-et, rájöttem, hogy mivel van a probléma. Ha a kicsit szűkebb farmeremet akarom felvenni (még mielőtt valaki megkérdezi nem, NEM vagyok emós, csak fejlődő sörhasam van), kétszer meg kell gondoljam, mivel az első zsebbe betéve igen csak félreérthető formát mutat ;), a farzsebembe pedig egyáltalán nem fér be. A csajok mini táskájába meg aztán végképp fogalmam sincs, hogyan fogják beletuszkolni. Na, mindegy, ez most jutott eszembe, és gondoltam megosztom veletek is :)

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ben97.blog.hu/api/trackback/id/tr571189239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Endr00 2009.06.16. 18:05:54

Végy egy elegáns bőrtokot :)

kiskacsa1 2009.06.18. 10:35:10

Én tuti zsebben hordanám. Ezért sincs ilyen kategóriáú cuccom :D

trison 2009.06.18. 12:02:31

Az időjárásos widget példátlan.Az mindig jól jön.
Egyébként egy ilyen telefont én biztos nem tenném a nadrág zsebébe...inkább táska...zakó belső zseb vagy hasonló.
De zsebbe...no way!

TheBill 2009.06.18. 12:04:22

Oh,noooo! zsebbe semmiképpen se illik rakni, szana-szét törne szerintem, gondolj bele, farmerbe bele rakod,leülsz,felállsz stb...

kiskacsa1 2009.06.18. 12:39:07

Hát pedig én nem szeretem a tokokat meg az egyéb ilyen babazoknis vackokat.

TheBill 2009.06.18. 12:45:33

hát igen az vagy nagypapás vagy pedig kevésbé férfias, gondolok itt a babazoknis dologra!

sziklaszilárd 2009.06.25. 10:36:12

ez az offline opció elég jófajta.
Én sűrűbben az időjárás jelentést használnám amit ugyebár nem kell 5 percenként frissíteni.
Ez tetszik:)
Amúgy egy ilyen telefont babazokniba tenni...szemmel leszúrnálak:D
Ez olyan,mint ha egy Armani öltönyhöz vennél valami kínai makkos cipőt..

miranaaa 2009.06.25. 16:06:17

Szerintem ezt azért övtáskába vagy valami komolyabb dologba illik tartani, mintsem zsebbe :D

silentdiszno 2009.06.25. 16:51:25

Nagyon szimpatikusak a widget megoldások.
Több telefonon is megcsinálhatnák őket.
süti beállítások módosítása